Velkommen til HAFsidene

November 2017
M T O T F L S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

På kalenderen

Ingen hendelser

Besøkteller

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterI dag155
mod_vvisit_counterI går160
mod_vvisit_counterDenne uke1473
mod_vvisit_counterSiste uke712
mod_vvisit_counterDenne måned2185
mod_vvisit_counterSiste måned7228
mod_vvisit_counterAlle dager407723
Antall besøk på HAF-sidene etter 10. september 2009.

Nytt i gjesteboka

Jan
Ønsker dere en god jul!
tirsdag 11. desember 2012
Egil Bye
Halloen,
Det er masse informasjon for nysgjerrige her - med eller uten måne....
Finnes det noe kalender/oversikt om måne opp ned på samme måte som døgn/klokkeslett for soloppgang/solnedgang?

Egil
fredag 16. november 2012
Lasse Myrdal
Hallo
Hyggelig å se at det er en slik forening på Hadeland.
Jeg studerer månen på kvelden og sola på dagtid.
Har en 4" Apo refractor og bor på Gran.
mandag 10. september 2012
Alexander Korsmo
Hei.
Tenkte jeg skulle legge inn noe her siden jeg ikke finner noen meldingstelefon. Torsdag 01.03.12 ca. kl 20.30 observerte jeg fra trappa mi i Bjoneroa en kraftig grønn lysbane med et rødt senter retning øst-vest. Denne delte seg opp i tre mindre deler etter 2
sekunder og ble mørk.

Etter en tid så hørte jeg et "kraftig" drønn. ...
torsdag 01. mars 2012
Lars-Erik
Flott side, bittelitt vanskelig å navigere, men ikke umulig.

Er snart til å sette meg på vei og se på mitt første observatorium 8)
fredag 18. november 2011
Stjerneprogram for PC

PC

Hvis du er på utkikk etter et stjerneprogram for PCen kan du her på HAF-sidene nå finne en oversikt over gratis-program (freeware), kjøpe-program med gratis demo (shareware), eller kommersielle system (commercial).

 

Oversikten er hentet fra nettstedet Sea and Sky's avdeling for astronomiressurser, og NAS-mailinglist.

 

Gratisprogram

Celestia

Home Planet

SatScape>

Stellarium

STS Plus

WinOrbit

Sky Charts (Cartes du Ceil )

Kjøpeprogram med gratis demo

AstroViewer 

CyberSky

The Earth Centered Universe

MyStars!

PlanetWatch

StarStrider

MacAstronomica

iAstronomica


Kommersielle

CCDSoft

Deepsky

MegaStar

TheSky

SkyMap Pro

Starry Night

 

 

Gratisprogram

 CelestiaCelestia

Plattform: Windows, Linux, Mac OS X Pris: Gratis Demo: Ikke tilgjengelig

Celestia er en unik 3-dimensjonal univers-simulator. Med den kan du reise gjennom Solsystemet, til en av over 100 000 stjerner, eller utenfor vår galakse. Celestia har store kataloger over stjerner, planeter, måner, asteroider, kometer og til og med romfartøy. Om ikke det er nok, kan du laste ned dusinvis med lett installerte programtillegg med flere objekter. Programmet har mange muligheter for konfigurering og utvidelse. Et bibliotek for program-tillegg og -utvidelse er tilgjengelig, som inkluderer alt fra flere stjerner og galakser til science fiction verdener og romfartøy. Du som har PC med rask CPU kan også laste ned og installere bilder med superhøy oppløsning av planeter og måner, som gjør deg i stand til å zoome inn og utforske detaljer på kloss hold. Du kan også ta skjermbilder av favorittscener. Celestia rekommanderes på det sterkeste av Sea and Sky!

 

 Home Planet

Plattform: Windows 95 og nyere. Pris: Gratis Demo:Ikke tilgjengeligHome Planet

Dette er et omfattende program for astronomi,  romfart og satellittsøking, for Microsoft W95 og NT 4.0, eller nyere. Det inneholder et Jordkart som viser hvor det er dag og natt, posisjonen til utvalgte satellitter, planeter og Månen, samt månefaser, stjernekart basert på Yale Bright Star katalogen eller de 256 000 stjernene i SAO katalogen, med oppgave om spektraltype, planeter, Jordsatellitter, asteroider, kometer og mye mer.

 

 SatScape

Plattform: Windows 3.1 eller nyere. Pris: Gratis Demo:Ikke tilgjengeligSatScape
Et gratisprogram for PCer som produserer sanntidsvisning av hvor satellitter befinner seg, og forutser passeringer for din lokalitet. Posisjonene kalkuleres veldig nøyaktig ved kun ren matematikk, altså uten å behøve en stor radarantenne i bakgården Wink. SatScape gjør beregningene for deg og presenterer resultatet med fin grafikk. Passeringene over ditt område kan forutsis uker i forveien på noen sekunder.

 

 Stellarium Cool

Platform: Windows, Linux, Mac OS X. Pris: Gratis Demo:Ikke tilgjengeligStellarium
Gratis GPL (GNU General Public License) software som bringer realistiske stjernehimler i sanntid med openGL (Open Graphics Library). Det er tilgjengelig for Linux/Unix, Windows og MacOSX. Med dette programmet kan du se det du i virkeligheten ser med øynene, i kikkert eller et lite teleskop. Opplastet med avanserte funksjoner vil dette fantastiske programmet gjøre din PC til et realistisk planetarium! Dette er definitivt ett av de bedre astronomiprogram som for tiden er tilgjengelig for gratis nedlasting. Stellarium anbefales sterkt av Sea and Sky!

 

 STS Plus

Platform: DOS. Pris: Gratis. Demo:Ikke tilgjengeligSTS Plus
Dave Ransoms STSORBIT PLUS, vanligvis kjent som STS Plus, vil følge romferga og satellitter ved å bruke NASA/NORADs 2-linjers (TLE) baneelement. En primær og opp til 32 ekstra satellitter, "statiske" eller "sanntid", kan samtidig følges i sanntid på de fleste PCer.  Både 3-D og "flat" projeksjon i med VGA farge pallett er tilgjengelig, for å vise Jorda som en klode eller mer tradisjonelt flatt kart. En ny "Night Vision" modus viser kartet i rødt, for å spare nattsynet ditt, bra for bruk av laptop under observasjon.
Lenken vi oppgir her er til en side som viser utdrag av Dave Ransoms originale nettside, slik den var like før han døde 5. november 2006.

 

 WinOrbit

Platform: Windows 3.1 eller nyere. Pris: Gratis. Demo:Ikke tilgjengeligWin Orbit logo

Win Orbit beregner og viser posisjonen til satellitter. Prinsippielt lager WO en serie kartvinduer, som viser posisjonen til satellittene og observatøren på et enkelt verdenskart, sammen med informasjon som retning (azimuth), avstand og høyde (elevasjon) over observatørens horisont. Kartene kan oppdateres i sanntid, simulert tid, eller settes manuelt til å vise når som helst i fortid eller fremtid. Et ekstra tabellvindu viser mye mer detaljert informasjon om en eller flere satellitter.

 

Sky Charts (artes du Ceil)

Platform: Windows 95/98/NT/2000/XP eller nyere. Pris: Gratis.Sky ChartsSky Charts

Esben Kristensen skriver på NAS-mailingliste: Det ble Cartes du Ceil som gikk av med seieren. Smile Et overraskende bra program når man bruker noen minutter til å sette seg inn i det. Så nå har jeg 100.000.000 stjerner og godt og vel 1.000.000 deep-sky objekter innlagt på datan.


alt Tilbake til toppen av siden alt

 

Kjøpeprogram med gratis demo


AstroViewerAstroViewer logo

Plattform: Windows 95 og nyere. Pris: $13,00.  Demo: Nedlasting tilgjengelig

Planetarium software som hjelper deg til å finne vei på natthimmelen raskt og enkelt. Med sitt intuitive og lettfattelige grafiske brukersnitt fyller det utmerket kravene for en nybegynner i astronomi.

 

CyberSky

Plattform: Windows 95 og nyere. Pris: $30,00.  Demo: Nedlasting tilgjengeligCyberSky

CyberSky er et spennende, underholdende og lærerikt stjerneprogram som gjør din PC til ditt personlige planetarium. Det tilbyr på en utmerket måte å lære om astronomi og å utforske stjærnehimmelens undre, både nær fortid og fremtid, og fjærn fortid eller langt inn i fremtiden. Det viser nøyaktige kart over himmelen sett fra hvilken som helst possisjon på kloden, som kan inkludere stjerner, stjernebilder eller konstellasjoner, Deep Sky objekter og solsystemobjekter, som kan fremheves med ekstra merkelapper, koordinatsystem rutenett, og referanselinjer. Det brukervennlige grensesnittet tillater deg å lettvint forandre himmelvisningen, søke etter himmelobjekter og vise data om disse. CyberSky skriver også ut attraktive kart som du kan ta med deg ut.

 

The Earth Centered Universe

Plattform: Windows 3.1 og nyere. Pris: $59,95.  Demo: Nedlasting tilgjengeligAscomNova AstronomicsECU

ECU er et planetarium og teleskopstyringprogram for amatørastronomer. Det er i stand til å simulere mange av de formasjoner som er synlig på Jordens natthimmel. Du trenger bare å oppgi din geografiske possisjon og likale tid, og din himmel vil bli simulert på skjermen i farger. Programmet inneholder en database med over 15 millioner stjerner (CD-ROM versjonen), alle planetene, Sola, Månen, kometer, 30 000+ asteroider og 10 000+ "deep sky" objekter. Det skriver ut høykvalitets stjernekart på alle Windows-skrivere, og kan styre alle moderne datastyrbare teleskop. Nettstedet inneholder også deleliste og instruksjon for å bygge tilkobling til teleskoper for styring fra programmet.

 

 MyStars!MyStars! logo

Plattform: Windows 3.1 og nyere. Pris: $17,00.  Demo: Nedlasting tilgjengelig

Et strengt vitenskaplig, men likevel enkelt og lærerikt astronomiprogram for Windows, som hjelper deg med å visualisere og lokalisere posisjoner for stjerner, planeter, kometer, småplaneter (asteroider) og Messier (M) objekter fra hvilken som helst plass på kloden til når som helst. Egenskaper: Valgbar 32 Bit, Flerspråklig installasjon, solsystem planetarium (orrery), utskrift, fullskjermvisning, hjelp, bilder, zoom ut og inn, objektsporing og animering. Stjerne- og sjernebildenavn, stjernebildefigurer, Alt/Azi, Rta/Dec, og ELat/Lng linjer. Animasjonene er forbløffende. Prøveversjonen er tilgjengelig for gratis nedlasting.

 

 PlanetWatch (OBS!! nettsiden er delvis nede for tiden)

Plattform: MS-DOS, Windows 3.1 og nyere. Pris: $20,00.  Demo: Nedlasting tilgjengeligRaven

Ta en tur i vårt solsystem med PlanetWatch, Raben Softwares multimedia atlas av Solsystemet for Windows. Med PlanetWatch kan du lære om vårt naboplaneters bevegelse, atmosfære, geologi og indre struktur. Fargebilder til å miste pusten av, animerte kart og up-to-date informasjon fra Voyager, Galileo og andre romsonder er kombinert med et informativ og underholdende atlas av vårt Solsystem. Kompatibel med Windows 3.1, 95 og NT.

 

 StarStrider

Plattform: Windows 95 / 98 og nyere. Pris: $49,95.  Demo: Nedlasting tilgjengeligStarStrider logo

Et tredimensjonalt stjerneplotteprogram som tillater brukeren å se stjerner og konstellasjoner fra fjerne punkter på himmelen. Ved hjelp av StarStrider kan du reise til stjerner og se himmelen fra fremmede utsiktsposter. Reis til Vega og se hvordan Sola blekner til en svak stjerne, en stjerne blandt tusener av andre. Se Pleiadene bakfra! Med vanlige rød/blå 3D briller vil opplevelsen bli enda større. Nå kan du se de forskjellige avstandene til stjerner - uten engang å forlate vårt solsystem, om du ikke ønsker! Casseopeia ser virkelig forskjellig ut når du oppdager at stjernebildet ikke er flatt. Du vil også lære å sette pris på det faktum at de nærmeste stjernene ikke alltid er de sterkeste.

 

 MacAstronomica versjon 2.0.5

Plattform: Mac OS X 10.2 eller nyere med  Rosetta. Pris: Full versjon $25.00Demo: Nedlasting tilgjengeligTa en titt!

 • Viser kart over stjernehimmelen fra hvor som helst på kloden til hvilken som helst tid.
 • Viser fortløpende oppdatert kart mens tiden går (animering).
 • Nyt et enkelt og intuitivt brukersnitt.
 • Velg blant forskjellige visninger, også fullskjerm.
 • Finner lettvint stjerner og konstellasjoner.
 • Bruk planetariet (orrey) for å se planeter kretse rundt Sola.
 • Skriv ut stjernekart for å ta med ut.
 • Definer egne lokaliteter.
 • Lagre dine observasjoner.
 • Og mye mye mer.

 

iAstronomica

Plattform: iPhone OS 2.0 eller nyere. Pris: Full versjon $8.99Demo: Bare i iTunes iPhone Astronomica

 • Viser kart over stjernehimmelen fra hvor som helst på kloden til hvilken som helst tid.
 • Viser fortløpende oppdatert kart mens tiden går (animering).
 • Nyt et enkelt og intuitivt brukersnitt.
 • Velg blant forskjellige visninger, også fullskjerm.
 • Gå frem eller tilbake i tid med piltaster.
 • Zoom inn for å se detaljer.
 • Lager stjernekart for din posisjon automatisk.
 • Definer egne lokaliteter.
 • Vis soloppgang og solnedgang tider.
 • Og mye mye mer.

 

 

 


alt Tilbake til toppen av siden alt

 

Kommersiell Astronomisoftware

 

 CCDSoft

Plattform: Windows 95 og nyere. Pris: $349,00.  Demo: Ikke tilgjengeligCCDSoft

CCD Astronomi Software (tidligere utgitt som SkyPro) kombinerer både CCD kamera kontrollfunksjoner og astronomisk billedbehandlingsfunksjoner i en enkelt pakke. Med støtte for mange CCD kameraer, kraftfull funksjonalitet og brukervennlighet, er CCDSoft i en klasse for seg. Ingen CCD fotografs programbibliotek er komplett uten denne. Med CCDSoft kan du styre mange typer av CCD kameraer, inkludert hele SBIG serien. CCDSoft tilbyr all funksjonalitet du trenger for å ta spektakulære CCD bilder - fra å hjelpe deg med fokusering til å justere oppløsning og temperatur.

 

DeepSky

 Deepsky Astronomy Software

Plattform: Windows 98 og nyere. Pris: $49,99 (salg).  Demo: Ikke tilgjengelig

DeepSky for Windows er en samling av observasjonsvennlige astronomiverktøy, laget for å gjøre observasjonsøkten mer produktiv. Ved å bruke disse verktøyene vil du bli istand til lettvint å planlegge observeringen, slik at du mer effektivt kan registrere det du ser. Dette er ikke noe alminnelig planetarium folkens! DeepSky pakker inn en enorm mengde funksjoner, alt sammensydd til en lavpris løsning.

 

MegaStar Sky Atlas

Plattform: Windows 95 og nyere. Pris: $129,95.  Demo: Nedlasting tilgjengeligMegaStar logo
MegaStar er den første software som har integrert Hubble Guide Star Catalog, og kombinert den med en massiv Deep Sky database på 84 000 objekter. Den er også den første til å implementere sk. "okularvisning",  med Deep Sky objekter plottet i skala og galakser rotert til å vises i den vinkelen den sees fra. Dette er et ekstremt detaljert visuelt himmelatlas program med for mange egenskaper til å nevnes her. Ta en titt på nettstedet for mer informasjon. En demo versjon av programmer er tilgjengelig for nedlasting.

TheSky

Plattform: Windows 95, Mac OS 8.5, og nyere. Pris: $129,00.  Demo: Ikke tilgjengeligTheSky logo
Dette er et fullbestykket grafisk astronomiprogram som gjør din PC til ditt eget planetarium. Med TheSky kan du betrakte stjernene slik de ble av Anaximander (mannen som oppfant stjernekartet for 2550 år siden), eller du kan betrakte dem slik de vil bli sett til natten - uten skyer selvfølgelig. Men det er ikke alt, det kan også lage skreddersydde sjernekart med publikasjonskvalitet, og selvfølgelig også styre ditt datastyrbare telskop. TheSky er et opprinnelig 32-bits program, skrevet for Windows 95, 98 og NT. Siden det bruker MS Windows brukersnitt vil du oppleve programmets styrke og hurtighet på en MS PC.

 

 SkyMap Pro

Plattform: Windows 98 og nyere. Pris: $109,84 (full).  Demo: Nedlasting tilgjengeligSkyMap logo

Et planetarium- og stjernekart-program, som går på MS Windows. Hovedhensikten med SkyMap er å tegne kart som viser himmelen sett fra hvor som helst på Jorda man ønsker, til hvilken som helst tid mellom 4000 BC (før år 0) til 8000 AD (etter år 0). SkyMap tilbyr også muligheten til å koble til og styre hvilken som helst av Mead L-200 serien av teleskop. Straks teleskopet er tilkoblet vil et trådkors på skjermen vise hvor teleskopet peker på himmelen, og det kan bli instruert til å gå til hvilket som helst objekt som befinner seg i SkyMaps database, ganske enkelt ved å klikke på objektet med musa. En prøveversjon av programmet er tilgjengelig for gratis nedlasting.

 

Starry Night

Plattform: Windows XP, Mac OS X. Pris: $49,00 - $149,95.  Demo: Nedlasting tilgjengeligStarryNight

Det mest visuelle, attraktive og realistiske astronomiprogram i sin klasse. Et kraftig verktøy for både seriøse observatører og mer tilfeldig stjernetitting. Starry Night lar deg beskue universet fra hvor som helst i solsystemet, utforske over 19 millioner himmelobjekter eller reise gjennom 14 700 års natthimler. Den har inkludert Hubble Guide Star  katalogen med over 19 millioner objekter, men kan legge til nye objekter og databaser. En prøveutgave av Basic versjonen er tilgjengelig for gratis nedlasting.

 


DeepSky

 
www.bursaescorpartner.biz bursa escort escort bursa